Logotip de la Fundació .cat Sobre Vull un .cat FAQs

FAQs

Què és SSL?

SSL és un protocol de seguretat que s'utilitza per protegir les comunicacions a través d'Internet. Això protegeix les dades de ser captades per tercers i garanteix que només les persones autoritzades puguin accedir a aquestes dades. SSL és una tecnologia utilitzada en diferents àmbits, com ara la navegació a través d'Internet, la realització de compres en línia i la comunicació a través d'Internet.


Què puc buscar a SSL.cat?

Al web de SSL.cat pots cercar qualsevol domini, amb o sense subdominis, que vulguis analitzar. Per exemple: fundacio.cat o descomptes.domini.cat.

També, si ho prefereixes o t'és més còmode, pots cercar un enllaç sencer posant, per exemple: https://entorno.cat o https://xn--fundaci-r0a.cat/memvinguts-a-xd-cat/.

Recorda que pots cercar dominis amb caràcters especials de la llengua catalana com la l·l o la ç! En tots els casos, el web cercarà el certificat de la pàgina i et dirà si es vàlid o si pel contrari, la pàgina no té SSL!


Quines extensions de domini s'accepten?

Pots veure totes les extensions de domini que s'accepten al següent web: Llista dels TLDs d'ICANN

Aquesta llista conté totes les extensions de domini que s'accepten al web SSL.cat. Per a cercar si una extensió en concret és acceptada, el més còmode és entrar a la pàgina web facilitada a l'enllaç anterior, prémer la combinació de teclat: CTRL + F i aleshores cercar l'extensió desitjada.


Què passa si no tinc SSL a la meva web?

Si no tens un certificat SSL instal·lat en el teu servidor web, les dades que es transmetin a través de la teva pàgina web, com ara informació personal o dades bancàries, podrien ser intervingudes per tercers i podrien ser utilitzades de manera indeguda. Això pot comportar riscos per la seguretat de les persones que utilitzen la teva pàgina web i pot afectar la confiança dels usuaris en la teva empresa. A més, si la teva pàgina web accepta informació personal o dades bancàries, és possible que estiguis incomplint les lleis i normatives sobre protecció de dades que es poden aplicar al teu país.


Com puc afegir SSL al meu web?

Per a instal·lar un certificat SSL a la teva pàgina web el més senzill és contactar amb el teu registrador i observar quins solucions ofereixen. Hi han registradors que ofereixen certificats gratuïts i d'altres que només ho fan de pagament. Tant els certificats gratuïts com els de pagament compleixen la funció d'assegurar el teu lloc web, però es possible que els de pagament t'ofereixin més còmoditats que els gratuïts. No per ser gratuït serà més dolent ni per ser de pagament més bo. Et recomamem observar quines diferències t'ofereixen i quin dels dos s'adapta millor a les teves necessitats!

Un cop sàpigues el certificat a instal·lar, el procés es força senzill. Des del panell de control del registrador caldrà fer la contractació del servei i posteriorment instal·lar-lo. Durant un breu període de temps, la pàgina web no estarà disponible però si tot va bé no ha de ser un aturament del servei gaire prolongat.

Aquest és un resum general de com contractar el certificat SSL. Si tens algun dubte et recomanem contactar directament amb el teu registrador per a resoldre tots aquells problemes tècnics que puguin sorgir-te durant el procés.

Amb la col·laboració de Logotip d'Entorno Digital